Coronavirus update- maatregelen Kracht Ergotherapie

Naar aanleiding van de persconferentie die plaatsvond op 14-12-2020 omtrent het coronavirus geven wij u graag een update rondom het beleid dat wij binnen Kracht Ergotherapie doorvoeren, waarbij uw en onze gezondheid voorop staat. Behandelingen bij de ergotherapeut, handtherapeut, en revalidatie blijven doorgaan. Ergotherapie valt onder de uitgezonderde contactberoepen, waardoor onze praktijken open kunnen blijven. In het belang van uw en onze gezondheid benoemen wij nog graag de maatregelen die wij hanteren binnen onze praktijken.

Wij hanteren de richtlijnen volgens het RIVM en nemen hierbij de volgende maatregelen in acht:

 • Tijdens de behandelingen nemen wij waar mogelijk, 1,5 meter afstand. Mocht dit niet haalbaar zijn dan dragen wij een mondmasker, handschoenen en zetten wij eventueel een plexiglasscherm in (denk aan bijvoorbeeld handtherapiebehandelingen).
 • Wij geven geen handen.
 • Wij desinfecteren onze handen voor en na iedere behandeling.
 • Wij maken na iedere behandeling de aangeraakte oppervlakten in de praktijkruimte schoon (denk aan deurklinken, behandeltafel, hulpmiddelen, overige materialen etc.).
 • Onze medewerkers blijven thuis wanneer zij symptomen vertonen of klachten hebben en nemen contact met u op om de behandeling te verplaatsen en/of voor vervanging te zorgen.

Wat verwachten wij van u:

 • Bij klachten als verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of hoesten, benauwdheid of koorts: neem contact met ons op om de behandeling naar een ander moment te verplaatsen en laat u testen op corona.
 • Heeft u huisgenoten die klachten hebben, of positief getest zijn op corona? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij gaan dan samen met u op zoek naar een ander moment om de behandeling te verplaatsen.
 • Desinfecteer uw handen voor en na de behandeling.
 • Houd wanneer mogelijk 1,5 meter afstand.
 • Volg in onze praktijken de aangegeven looproutes.
 • Houd u aan de overige richtlijnen die door het RIVM zijn opgesteld.

Waarom is het belangrijk dat behandelingen door blijven gaan?

Wij hebben gemerkt dat wanneer behandelingen niet doorgaan of wanneer een langere tijd tussen de behandelingen zit, dit vaak ten koste gaat van de voortgang en de resultaten die behaald worden. Door de behandelingen zoveel mogelijk in de juiste frequentie toe te passen, zien wij betere resultaten en kunnen wij samen met u meer uit de therapie halen.

Wel graag ergotherapie maar liever geen fysiek contact?

Wilt u de ergotherapiebehandeling of de handtherapiebehandeling graag door laten gaan maar wilt u liever geen fysiek contact? Neem dan gerust contact met ons op. Dan zoeken wij samen met u naar de juiste oplossing om de behandelingen wel door te kunnen laten gaan.

Mocht u vragen hebben dan zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar via 088 – 501 4300 of via info@krachtergotherapie.nl