Handtherapie

Handtherapie

Een uitleg over handtherapie

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een therapeutische behandeling voor een ieder die door een ongeluk, slijtage of overbelasting zijn of haar hand(en) niet meer normaal kan gebruiken. Het doel van handtherapie is om door middel van adviezen een behandeling op te stellen om het functioneren van de hand(en) te verbeteren.

WAT DOET DE HANDTHERAPEUT?

De handtherapeut onderzoekt eerst wat de oorzaak van uw klachten is. Wanneer deze in kaart is gebracht kijkt de ergotherapeut samen met u naar een passende methode om uw klachten te verminderen of zelfs te verdwijnen. Hierbij adviseert de handtherapeut over de mogelijkheden en geeft daarnaast voorlichting over het behandelplan.

WAARVOOR KUNT U BIJ KRACHT TERECHT?

Kracht Ergotherapie kijkt samen met u welke behandeling het beste bij u past. Aan de hand van een behandelplan en therapieën gaat Kracht met u aan de slag om uw hand weer zo goed mogelijk te laten functioneren. Hierbij kan gedacht worden aan:

Handanalyse/ metingen

meer informatie

Handanalyse

Tijdens een handanalyse kijkt de ergotherapeut naar de functies van uw hand. Deze analyse is noodzakelijk om een vervolgbehandeling op te stellen. Het komt ook voor dat er voor en na een operatie een handanalyse wordt opgesteld om het resultaat van een operatie te bepalen.

Functionele trainingen

meer informatie

Functionele trainingen

Wanneer u uw handen tijdens de dagelijkse activiteiten niet optimaal kunt gebruiken, kan dit erg hinderlijk zijn. De handtherapeut zoekt samen met u naar adviezen en oefeningen om deze handelingen te verbeteren. Ook kijkt de handtherapeut naar uw houding en manier van bewegen.

Littekenmassage

meer informatie

Littekenmassage

Na een operatie in uw hand kunnen er harde verkleefde littekens ontstaan. Deze littekens kunnen gaan trekken en de beweeglijkheid van uw hand verminderen. Door littekenmassage kan de huid weer soepeler worden, waardoor u uw hand beter kunt bewegen.

Oefentherapie

meer informatie

Oefentherapie

Oefentherapie wordt ingezet om de spierkracht in de hand of pols te versterken, een zwelling of stijfheid te verminderen en de hand- en polscoördinatie te verbeteren. Hiermee hoopt de handtherapeut uw beweeglijkheid in uw handen te vergroten.

Revalidatie na een operatie

meer informatie

Revalidatie na een operatie

Wanneer u een operatie aan uw hand heeft gehad, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk revalideert om uw hand weer zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. De handtherapeut helpt u bij deze revalidatie voor het beste herstel.

Spalktherapie

meer informatie

Spalktherapie

Bij spalktherapie wordt een spalk ingezet om (een deel van) uw pols of hand rust te geven of juist meer beweeglijkheid of ondersteuning te geven. Spalktherapie wordt ook gecombineerd met oefentherapie.

Contact opnemen/ afspraak maken

Wilt u een afspraak inplannen? Of heeft u een vraag voor ons? Vul dan onderstaand formulier in.

[recaptcha]

CONTACT INFORMATIE

  • 088-501 4300

  • 088-501 4301

  • info@krachtergotherapie.nl

  • Jacques Perkstraat 1-3, 7552 JR Hengelo(o)

OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag 08.00 – 18.00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten