Hoe verliezen we elkaar niet uit het oog tijdens corona?

Nu van iedereen is gevraagd om zoveel mogelijk fysieke contacten te vermijden en je te houden aan de ‘social distancing’ wordt het contact met vrienden, familie en collega’s minder. Het is moeilijk om nauw contact te houden en betrokken te blijven. Terwijl het enorm belangrijk is om wel verbinding te blijven zoeken met anderen, om niet in een sociaal isolement terecht te komen. Want niet alleen ouderen in Nederland kunnen eenzaam zijn, ook jongeren die single zijn of alleenstaanden kunnen zich soms erg alleen voelen in deze tijd. In deze blog geven wij je tips om op een creatieve manier toch contact te houden.

Afspreken met vrienden tijdens corona

Met vrienden ben je gewend om samen leuke dingen te doen, een gezellig spelletje te doen of gewoon een goed gesprek te voeren onder het genot van een drankje en hapje. En dit kan je nog steeds blijven doen, al is het op een aangepaste manier. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om met elkaar te kunnen beeldbellen, denk hierbij aan facetime en skype. Plan een avond in met vrienden om elkaar eens te zien. Zorg dat jullie allen iets lekkers bij de hand hebben of verras je vrienden van tevoren met een klein pakketje.

Tijdens onze research zijn wij erachter gekomen dat er gelukkig ook in deze tijd veel creatieve mensen zijn die al leuke oplossingen voor ons hebben bedacht, deze hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Houseparty
  Met houseparty kan je beeldbellen met acht personen die deze app ook hebben geïnstalleerd. In deze app kan je zelfs spelletjes met elkaar spelen, of facemail waarin je korte videoboodschappen verstuurt, of notities versturen.
 • Pubquiz
  Met de online pubquiz kan je mee doen met live uitzendingen of afleveringen terugkijken met je vrienden of familie. Het werkt in principe hetzelfde als de pubquizen die we gewend zijn in de kroeg. Je krijgt vragen over diverse onderwerpen en je algemene kennis wordt op de proef gesteld.
 • Netflix-party
  Via netflix-party kan je samen met je beste vriend(in), nicht, partner of collega dezelfde serie of film kijken en kan je met elkaar kan praten via de chat (dit kan je trouwens ook gewoon doen via een andere beeldbel app). Zo hoef je in ieder geval die enge serie niet in je eentje te kijken!
 • Online wijnproeverij
  Houden jij en je vrienden regelmatig een wijnproeverij en wil je dit eigenlijk wel blijven doen? Dat kan vanuit diverse wijnaanbieders online, waaronder deze online wijnproeverij van Flavourite Wine. Zo kan jij toch die wijnbeleving blijven delen met je vrienden, maar houd je tegelijkertijd veilig afstand van elkaar.

Pasen vieren met familie tijdens corona

Ook het paasweekend komt eraan, waarin we gewend zijn dit door te brengen met familie. Helaas gooit corona ook hier roet in het eten. Je kan natuurlijk altijd met je hele familie bovenstaande adviezen oppakken, maar dit is misschien voor de opa’s en oma’s wat moeilijker uit te voeren. Misschien heb je nog wel een oude telefoon thuis liggen. Hier kan je een account op aanmaken en de telefoon samen met een duidelijk stappenplan bij je opa of oma neerleggen zodat jullie kunnen beeldbellen. Zo heb je toch een beetje het gevoel dat je samen Pasen viert en kan je tegelijkertijd een oogje in het zeil houden bij opa of oma.

Contact met collega’s

Bij ons is het contact met alle collega’s een groot gemis. Wij zijn als bedrijf niet zo gewend om zo weinig contact met elkaar te hebben. Niet alleen voor de zakelijke contacten maar ook om even te weten wat er nou in zijn/haar leven afspeelt. Zelf gebruiken wij office.teams om met elkaar in contact te blijven en te vergaderen. Maar ook Zoom is hier een geschikt platform voor om toch contact te houden met collega’s.