Verveling tijdens corona tegengaan

Inmiddels is de achtste week ingegaan dat we zoveel mogelijk thuisblijven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. En de verveling slaat bij de meesten van ons dan ook behoorlijk toe. Dingen die we normaal gesproken als vanzelfsprekend zien kunnen we niet meer doen. Wekelijkse uitjes en sociale contacten kunnen eigenlijk niet meer doorgaan. Maar wat kunnen we wel doen om deze dagen zo goed mogelijk door te komen? Wij hebben voor jou een overzicht met daarin een aantal leuke activiteiten die jij kunt doen om de verveling tegen te gaan.

Mindfulness

Als je denkt aan mindfulness denk je waarschijnlijk aan iets zweverigs of aan oefeningen waarbij je met je ogen dicht letten op je ademhaling. Maar mindfulness kan veel meer zijn dan dat. Vooral in tijden van corona waarin je veel alleen bent en je snel verveelt raakt. Mensen die zich vervelen voelen zich al snel een nietsnut of hebben geen voldaan gevoel aan het einde van de dag. Maar is dat erg? Soms is het ook goed om even tot jezelf te komen. Ons leven en de maatschappij waarin wij leven lijkt soms wel een achtbaan en we moeten rennen om alle dingen die we willen en moeten doen voor elkaar te krijgen. Je kunt de coronatijd ook zien om even tot jezelf te komen doordat je minder verplichtingen hebt. Meer te komen in ‘het hier en nu’. Mindfulness is een activiteit die je tijdens verveling kunt gaan doen. Mindfulness kan ervoor zorgen dat je (meer) ontspannen in het ‘hier en nu’ staat. Mocht jij je vervelen kan je hier ook zo veel beter mee omgaan. Neem echt de tijd voor de dingen die je doet en geniet er ook eens echt van. Bijvoorbeeld bij het drinken van een kopje koffie. Normaal drink je die snel tussendoor (misschien vaak al wel koud) op en heb je niet eens door wat je proeft. Als je echt de tijd weer voor dingen neemt en er echt van geniet, ga je de kleinere dingen ook weer veel meer waarderen.

Denk out of the box

Langdurige verveling zorgt niet voor geluk. Maar verveling zorgt wel voor creativiteit. Denk eens wat verder dan de zoveelste puzzel die je al gemaakt hebt, of het 50e rondje dat je al hebt gewandeld om toch even de deur uit te zijn. Probeer eens iets wat je altijd al hebt willen doen, maar waar je nooit de tijd voor had en gun het jezelf om nu eens voor jezelf te kiezen. Een aantal voorbeelden:

Opknappen van meubelstukken

Misschien heb jij wel een oud meubelstuk op zolder staan waar jij eigenlijk niets meer mee doet. Of dat je het hebt gekregen van een dierbaar persoon en liever niet weg wil gooien. Knap het op! Schuur, schilder of bekleed het opnieuw tot jouw nieuwe eyecatcher in de woonkamer.

Probeer nieuwe gerechten uit

Heb je laatst dat leuke gerecht voorbij zien komen op internet en wil je dat eigenlijk zelf ook wel eens proberen? Experimenteer met nieuwe gerechten of creatieve baksels. Heb je een taart of koekjes gebakken, misschien heb je wel wat over en kan jij ze langsbrengen bij je buurvrouw of buurman die al een tijd geen bezoek meer heeft ontvangen. Wel op afstand natuurlijk.

Maak je eigen moestuin

Naast het maken van lekkere gerechten en recepten is het ook belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen. Kweek je eigen groenten of kruiden in een bak op je balkon of je eigen moestuin. Nu je veel thuis moet blijven zie je het ook met de dag groeien. Hoe leuk is het om dit daarna te kunnen verweken in je eigen gerechten.

Online cursus of een taal aanleren

Nu je werk of je sociale contacten minder van je vragen, is het ook leuk om te kunnen investeren in jezelf. Heb je altijd al een andere taal willen leren, of wil jij je ergens meer in verdiepen? Tegenwoordig worden er een tal van cursussen aangeboden die je kan volgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod op: kracht-werkt.nl

Low budget

Natuurlijk beseffen we dat deze tijd op financieel gebied ook erg onzeker is. Daarom hebben we ook wat ideeën voor low budget activiteiten voor jullie opgesomd.

Online spelletjes

Tegenwoordig kan je met je tablet en telefoon online spelletjes met elkaar spelen. Het zorgt ervoor dat jij jezelf minder verveelt. Maar hierdoor kan jij er ook voor zorgen dat je vader, moeder, opa of oma zich beter kunnen vermaken.

Bloemschikken

Ga in deze lenteperiode op zoek naar bloemen in je eigen tuin of je omgeving. En zet ze in die vaas die jij nog thuis hebt staan. Of kijk op pinterest om mooie stukken te maken door ze bijvoorbeeld in elkaar te vlechten.

Kaart schrijven

Schrijf een kaart naar iemand die voor jou belangrijk is, of die het op dit moment moeilijk heeft. Hallmark heeft een onderzoek gedaan onder 2.112 mensen uit Nederland en Vlaanderen. Het blijkt dat mensen bij positieve, of negatieve gebeurtenissen graag een kaart sturen. En een klein gebaar als een kaart, kan al zoveel voor iemand betekenen.

We moeten nog even doorzetten met zijn allen en zoveel mogelijk thuisblijven. Probeer daarom het positieve uit deze coronatijd te halen en wie weet houd je er nog een leuke hobby aan over!