Behandelingen handtherapie

De handtherapeut kijkt samen met u welke behandeling het beste bij u past. Aan de hand van een behandelplan en therapieƫn gaat de handtherapeut met u aan de slag om uw hand weer zo goed mogelijk te laten functioneren. Dit is per situatie en per persoon afhankelijk. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Functionele trainingen om de hand weer zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken
  • Littekenmassage na bijvoorbeeld een operatie. Hierdoor kunnen harde verkleefde littekens ontstaan, die kunnen gaan trekken waardoor de beweeglijkheid in uw hand vermindert kan worden. Door het inzetten van littekenmassage kan de huid weer soepeler worden, waardoor u uw hand beter kunt bewegen.
  • Oefentherapie om de spierkracht in de hand of pols te versterken, een zwelling of stijfheid te verminderen en de hand- en polscoƶrdinatie te verbeteren. Hiermee hoopt de handtherapeut uw beweeglijkheid in uw handen te vergroten.
  • Spalktherapie waarbij een spalk wordt ingezet om (een deel van) uw pols of hand rust te geven of juist meer beweeglijkheid of ondersteuning te geven. Spalktherapie wordt ook gecombineerd met oefentherapie.

Wilt u graag meer informatie over de eventuele mogelijkheden van Handtherapie in uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op via 088- 501 4300 of stuur een e-mail naar info@krachtergotherapie.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.