Ergotherapie en zorgverzekaars in 2021

Het einde van het jaar komt weer in zicht. Het moment om na te denken over uw persoonlijke situatie en de zorgverzekering die daar het best op aansluit. Heeft u het komende jaar waarschijnlijk veel ergotherapie nodig? Dan kan het verstandig zijn om te onderzoeken bij welke zorgverzekering u dan het meest voordelig uit bent.  Wellicht bent u voordeliger uit bij een andere zorgverzekeraar. Wij zetten voor u op een rijtje waar u dan zoal op moet letten.

Wanneer overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Wanneer u besluit om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, is het belangrijk om te weten dat u vóór 1 januari 2021 uw huidige zorgverzekering dient op te zeggen. Dit kan geheel kosteloos. U heeft dan tot 1 februari 2021 de tijd om over te stappen naar de nieuwe zorgverzekeraar.

Wat denkt u nodig te hebben aan ergotherapie?

Voordat u uw huidige zorgverzekering opzegt, is het verstandig om voor uzelf te bepalen wat u nodig denkt te hebben aan ergotherapie en andere zorg. Vanuit de basiszorg wordt 10 uur ergotherapie per jaar vergoed. Hierbij geldt wel dat de kosten vallen onder het verplichte eigen risico. Denkt u meer ergotherapiebehandelingen nodig te hebben het aankomende jaar? Dan kan vergoeding vanuit een aanvullende verzekering een goede oplossing zijn om niet onnodig tegen hoge kosten aan te lopen. Op deze website vindt u een overzicht met zorgverzekeraars die ergotherapie vanuit de aanvullende verzekering vergoeden. Het is hierbij belangrijk om ook op de premie die u per maand betaalt te letten. Zo wordt ergotherapie bij ‘De Amersfoortse’ volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering en betaalt u €29,95 per maand aan premie.

Kinderergotherapie en uw zorgverzekering

Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd met de ouders. Wanneer zij kinderergotherapie nodig hebben wordt het eigen risico van ouders niet belast. Heeft het kind ergotherapie vanuit de schoolsituatie nodig? Dan staan sommige zorgverzekeraars toe dat de ergotherapiebehandeling van het kind (onder voorwaarden) op school plaatsvindt. Hierover kunt u als ouders contact opnemen met de zorgverzekeraar.

Zorgverzekeraars en contracten Kracht Ergotherapie

Wij hebben met vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland contracten afgesloten. Besluit u over te gaan stappen en bent u benieuwd of wij met de desbetreffende zorgverzekeraar een contract hebben? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zoeken dit graag voor u uit.